BRCC 2012 : RACE 1 SKYLIMIT YOKOHAMA RACE TEAM2012-05-22

Eerste race van het BRCC kampioenschap werd onder een stralende zon verreden. Het Skylimit Yokohama Race Team bracht 3 Porsche 996 Cup aan de start onder begeleiding van First Motorsport.

skylimitblog

Met een 17de, 19de en 20ste plaats op de grid bevonden de Skylimit Yokohama Porsches zich mooi in het midden van het BRCC peloton.

De n°73 werd bestuurd door Benoit Dupont en Philippe Huart. Ze reden de snelste tijd tijdens de chrono\'s, goed voor een 17de plaats algemeen en de 3de plaats in de klasse. De n°72 van Peter Van Audenhove en Bart Van Haeren was net iets langzamer, op de voet gevolgd door de 3 jaar oudere wagen uit onze stal, de n°71 met Bruno Vermeeren en Olivier Hermans.

Voor de start van de race werd alle piekfijn voorbereid dor onze crew en de mensen van First Motorsport. Voor ons 1 jaar jonge team is deze samenwerking een enorme stap vooruit.

De start van de race over 3 uren. De rijders van dienst waren Benoit Dupont (73), Peter Van Audenhove (72) en Bruno Vermeeren (71)

Benoit Dupont nam een mooie start en kon zich vlak achter de twee snelste 997 Porsches van onze klasse, GT Challenger, nestelen. Ook deden we tijdens de eerste safety car situtatie een sterke tactische zet door de 73, die nog net in dezelfde ronde van de leider hing een eerste van de twee verplichte pitstopt te laten uitvoeren. Hierdoor konden we opnieuw aansluiten op slecht 22 seconden van de leider maar met 1 stop minder te gaan dan bijna alle andere wagens in de leidende ronde voor ons. Enkel de First Motorsport/Diax Porsche van Ward Sluys en Rik Renmans deed hetzelfde.

Peter Van Audenhove en Bruno Vermeeren reden gedurende het eerste deel van de race mooi samen. Na 12 ronden kwam Peter jammer genoeg in aanraking met de Clio van Chris Voet en werd de radiator stuk geslagen. Einde verhaal dus voor de 72 en Bart Van Haeren kwam niet aan rijden toe. Revanche over 3 weken in Francorchamps.

Hier de 72 net voor de noodlottige aanrijding.

Net voor half wedstrijd dook de 73 de top 10 binnen. Benoit Dupont was in goede doen, maar toen verscheen de melding : N°73 : Stop and Go 10\" no respect yellow flag. Net toen Benoit de pits opzocht voor zijn straf uit te zitten begon de wagen wat koelvloeistof te verliezen... In de pitbox aangekomen bleek er een darmpje gescheurd te zijn, maar om het te vervangen moet de motor uitgebouwd worden. Einde verhaal dus ook voor de 73 en Philippe Huart die net klaar stond om het stuur over te nemen moest teleurgesteld zijn helm weer afzetten.

Olivier Hermans had ondertussen het stuur van Bruno Vermeeren overgenomen en reed op de 4de plaats in de klasse. Hij reed hetzelfde tempo als de Saker die op P3 lag. De laatste stint zou Bruno Vermeeren alles op alles kunnen zetten om het podium te halen.

Op het moment dat Bruno het stuur van Olivier weer overnam stond de 71 al terug ruim op de derde plaats. Maar 10 minuten voor het einde van de race kreeg de leider in de klasse, de speedlover Porsche van Erik Bruynoghe en Tom Langeberg af te rekenen met een kapotte cardan as. Hierdoor kon de 71 nog opschuiven naar een onverwachte tweede plaats in de GT Challenger klasse.

Bruno Vermeeren bracht de wagen over de meet en verzilverde ons eerste podium van 2012. Jammer van de pech van de andere wagens want 2 podium plaatsen hadden er zeker ingezeten vandaag.

Team eigenaar Jo Lammens en driver coach Andy Jaenen in gesprek met de onfortuinlijke piloten Erik Bruynoghe en Tom Langeberg die toch nog derde werden na onze 71

Een glunderende Olivier Hermans en Bruno Vermeeren met hun trofeeën. De bekers bedoelen we dan. De Kronos dames hadden het duidelijk zwaar te verduren met al de champagne die in het rond gespoten werd. Met hun tweede plaats in GT Challenger en 14de algemeen staan Bruno en Olivier nu 11de algemeen in het Belgische kampioenschap en tweede in de klasse. Op naar Francorchamps!

Voor ons team was het een weekend met ups en downs. Over 3 weken gaat het richting Spa Francorchamps voor een avond race. Alle supporters op post!

Foto\'s via Yokohama door Gregory Eyckmans. Hier de link naar zijn facebook pagina