SKYLIMIT YOKOHAMA RACE TEAM : BRCC FINAL AT RACE PROMOTION NIGHT ZOLDER2012-11-12

10 November was er weer de Race Promotion Night. Een traditionele race op Circuit Zolder die steeds onder moeilijke omstandigheden gereden wordt. Koud, donker vaak nat... Ook dit jaar werden de teams getrakteerd op een een ruime dosis herfstweer. Het Skylimit Yokohama Race Team bracht dit keer 3 Porsches 996 Cup in de GT Challenger klasse aan de start, wat ruim 10% van het deelnemersveld was! Gregory Eyckmans bezorgde ons ook deze keer mooie foto's van de race.

skylimitblog

Frank Beliën, Peter Beliën en Olivier Boelen bemanden de #72. De 996 die de 24 Uren van Zolder in de -3600cc klasse won kwam ook deze keer sterk voor de dag.

De start werd gegeven bij val avond. Het was Jeffrey Van Hooydonk, één van onze toppers in de 24 Uren van Zolder die het veld op sleeptouw nam met zijn Viper!

Binnen het Skylimit Yokohama Race Team was het Bart Van Haeren die een schitterende start nam en zich op P3 nestelde in de klasse voor Bruno Vermeeren en Olivier Boelen.

Pech deed de #73 Porsche terugvallen.

De #71 met Bruno Vermeeren en Maxime Sels reed een afwachtende race. Maar zoals zo vaak was dit een goede strategie. Bruno behaalde zijn 5de podium finish in de BRCC op 6 races. Maxime die zijn debuut op dit niveau maakte met een Porsche maakte geen enkele fout en was uitermate blij met de tweede plaats.

Terwijl de #72 naar de klasse overwinning reed, nestelde de #71 zich op de tweede plaats en de #73 die na zijn pech in het begin van de race terugvocht richting podium.

Deze opmars van Bart Van Haeren werd echter de das omgedaan toen hij een lekke Michelin band op zijn Yokohama Porsche kreeg (waarschijnlijk het gevolg van de brokstukken van een crash op het rechte stuk) en zodoende uiteindelijk met de 4de plaats tevreden moest zijn. Het zou super geweest zijn mochten Bart en Philippe Huart een volledig Skylimit podium gevormd hebben.

Bruno Vermeeren samen met Maxime Sels op weg naar de tweede plaats in de klasse

De overwinning was er dus voor Frank Beliën, Peter Beliën en Olivier Boelen. GT Challenger klasse werd gedomineerd door het Skylimit Yokohama Race Team ondanks de sterkere 997 Porsches die in onze klasse uitkomen. Jammer dat er tijdens deze laatste race geen dubbele punten te verdienen waren, want een race over 5 uren hetzelfde laten tellen als eentje over 1 uur (24u Spa) is natuurlijk spijtig. De dubbele overwinning smaakte in ieder geval wel zoet!

2013 zal ook weer een mooi race jaar worden voor het team aangezien de deal met Yokohama Belgium verlengd werd! Het Skylimit Yokohama Race Team zal dus ook volgend jaar weer in tal van races aan de start komen, met als hoogtepunt natuurlijk de Zolder 24 Hours en de Race Promotion Night. Verder zal er een evenwichtige kalender uitgewerkt worden in de mate van het mogelijke. BRCC is een mogelijkheid al is hun kalender met een race in Spa, de week na de Zolder 24 Hours vrijwel onmogelijk voor ons.

Wij wensen hierbij ook nog First Motorsport te bedanken. De troepen van Jo Jamers hebben er mede voor gezorgd dat ons tweede seizoen een top jaar werd. Zeker in de lange races (Zolder 24 Hours & Race Promotion Night) kwam hun ervaring ons enorm van pas en sloten we ook telkens af met een dubbele klasse overwinning. Onze eigen Skylimit crew mogen we natuurlijk ook niet vergeten net als de piloten die toch wel waar voor hun geld kregen. Alle piloten die deelnamen bij ons konden op zijn minst een podium plaats verzilveren. Philippe Huart, Bart Van Haeren, Peter Van Audenhove, Bruno Vermeeren, Olivier Hermans, Benoit Dupont, Charles Ng, Jeffrey Van Hooydonk, Jan Wouters, Stefaan Schoonjans, Maxime Sels,... bedankt! Jo Lammens & Andy Jaenen werken momenteel hard aan 2013 en hopen jullie allemaal weer te verwelkomen voor een even succesvol seizoen!