RACE PROMOTION NIGHT ZOLDER2013-11-14

skylimitblog

De Race Promotion Night sloot traditioneel het Belgische autosportseizoen af. En hoe... Door de samenvoeging van de BGDC rijders en de deelnemers van de 1000km van Zolder kwam er een groot deelnemersveld aan de start in deze race. Ook aanwezig 2 Skylimit Yokohama Race Team Porsches... Hier een verslag met prachtige foto's door Dennis Noten. Kijk beneden aan deze blog voor een link naar alle foto's

De pole position was er voor de Porsche 997 van de 24 Hours of Zolder winnaars Dylan Derdaele en Kenneth Heyer.

De tweede plaats was er voor de ex-24 Hours of Zolder winnaar Frank Beliën die naar gewoonte deze race samen met zijn broer Peter reed.

Skylimit piloot Bart Van Haeren presteerde het om de FSA BMW M3 op de pole voor de BGDC wagens te zetten!

Jo Lammens zakte in extremis nog weg naar de zesde kwalificatie tijd

Mooi terugzien met de Renault 21 Turbo van Danneels/Gilot die in het begin van de jaren '90 het mooie weer maakte in de Zolder Touring Cup

Ward Sluys kwam aan de start met deze BMW van Petroons

Gregory Eyckmans, de Racing Star die recent zijn debuut maakte als Skylimit instructeur, kon deze keer zijn kunsten tonen aan het stuur van een Clubsport Trophy BMW

Terwijl de Yokohama gasten zich opmaakten voor een lekkere BBQ...

Haastte iedereen zich richting de startgrid voor de gridwalk.

De Porsche van Belgium racing op de pole van circuit Zolder.

Naast de Skylimit Yokohama Porsche die opnieuw perfect voorbereidt werd door First Motorsport van Jo Jamers.

Jo Lammens zag het helemaal zitten want hij ging de uitdaging aan om de race helemaal in zijn eentje af te werken.

The young ones stonden ook klaar om een sterke wedstrijd te rijden met hun Lotus Elise. Ooms, Barten, Dupont en Raymakers zijn populair bij de autosportliefhebbers en zullen ook volgend jaar aan het werk te zien zijn in races zoals de 24 Hours of Zolder.

Thomas Piessens en Stienes Longin reden mee met deze ex-Stevens Renault Clio.

De snelste BMW op de pole van de toerismewagens...

Naast de M3 van Geudens/Verwimp/Navez.

De start van de eerste groep met meteen Dylan Derdaele die het tempo aangaf voor Frank Beliën en Jo Lammens.

Met de door Bart Van Haeren op pole gezette M3 werd Johan Huyghens de loef afgestoken door Geert Verwimp die vanaf de buitenkant de eerste plaats bij de BGDC rijders innam.

Bart Van Samang had minder geluk. Hem werd net na de start de pas afgesneden door Wiebe Wijtzes die in de muur klapte met zijn Renault Clio. Door de klap brak ook de rechtervoorwielophanging van de BMW.

Tijdens de race zagen we mooie duels zoals hier tussen Jo Lammens en Johan Huygens.

Hier en daar ging het ook eens mis zoals deze koprol van Licops

De Weerdt/Kabergs brachten deze beeldschone Ford Mustang aan de start.

Lambregs/Donniacuo reden met hun Clubsport Trophy BMW naar een knappe tweede plaats.

Hermans/Convents leken op weg naar de derde plaats maar door te korte pitstops vielen ze terug naar de 5de plaats.

Deze derde plaats werd dan ingenomen door Pedro Bonnet en Guido Werckx. Hiermee werd Pedro Bonnet tot kampioen gekroond.

De overwinning in de BMW Clubsport trophy was er voor Kristof De Neef/Gregory Eyckmans/Guino Kenis.

Op de 10de plaats algemeen eindigde Despriet/Van Colen met hun Clio.

Terwijl plaats 9 was weggelegd voor Jeukenne/Schmetz

Koen De Wit reed naar plaats 8 algemeen én nog belangrijker de titel!

Een zevende plaats was er voor Frère/Heck

Knap zesde werden Geudens/Verwimp/Navez met hun BMW M3

Lejeune/Caprasse werkten zich met hun Clio op tot in de top 5. De regen op het einde van de race speelde duidelijk in hun kaart.

De regen maakte van het laatste uur van de race een zware opdracht voor de rijders.

Door een te lange pitstop verspeelde BMW #17 de kansen op een algemene podiumplaats maar dit veranderde niet dat Bart Van Haeren en Johan Huygens de BGDC klasse wonnen met een 4de plaats algemeen.

Top 3 dus voor de 3 Porsches aan de start...

Derde plaats dus voor de Porsche van de gebroeders Belïen die door een late stop and go hun tweede plaats verspeelden.

Toch een tevreden Frank Beliën wiens zoon ook zijn debuut maakte tijdens deze race.

Jo Lammens kaapte dus de tweede plaats weg na een heel constante race in zijn eentje.

Overwinning dus voor Porsche #97 van de kersverse BELCAR 5000 kampioenen Dylan Derdaele en Kenneth Heyer.

Het Clubsport trophy podium mat vlnr de bemanningen van wagens #50, #52 en #54

Het BGDC klasse 1 podium met vlnr Frere/Heck, Van Haren/Huygens en Geudens/Verwimp/Navez

En het algemene podium voor vlnr Peter Beliën, Frank Beliën, Dylan Derdaele, Kenneth Heyer en Jo Lammens.

Voor alle foto's van onze fotograaf Dennis Noten klik je hier ! Je kan ook uw foto's bestellen rechtstreeks bij de fotograaf.