SKYLIMIT YOKOHAMA RACE TEAM PORSCHE #69 BEMANNING KOMPLEET VOOR DE 24 HOURS OF ZOLDER2014-08-12

skylimitblog

De piloten voor de Cup Porsche 996 #69 van het Skylimit Yokohama Race Team zijn gekend! 2 van de 4 piloten stonden vorig jaar reeds op het podium van de Zolderse etmaalrace. 

skylimitblog

Flip Van Eename zal voor de tweede keer in zijn carrière een gooi doen naar het podium van de 24 Hours of Zolder. Deze gentlemen driver maakte vorig jaar zijn debuut in deze race.

skylimitblog

En als je Filip ziet, dan zie je ook Gideon Wijnschenk. Deze Nederlandse rijder die vorig jaar deze race samen met Filip aanvatte ter nagedachtenis van hun overleden vriend Jafeth Molenaar heeft de smaak helemaal te pakken. Opnieuw zet hij zijn deelname helemaal in het teken van "Project Mine" en "Stichting STOP ALS". Met deze race zal dan ook geprobeerd worden om beide organisaties feller in de spotlights te zetten en budgetten in te zamelen voor verder onderzoek.

skylimitblog

Door de contacten van Gideon met de Nederlandse ALS stichting werd er ook een ambassadeur voor de Belgische afdeling gezocht, want hoe meer deze verschrikkelijke ziekte in de aandacht kan komen, hoe meer middelen er kunnen ingezet worden om een oplossing hiervoor te kunnen vinden. Danique Aelaerts, de jonge dame uit Sint-Truiden die vorig jaar laureate was van de Racing Stars talentenjacht, zal deze taak op zich nemen. Ze reed vorig jaar 1 race met deze Porsche 996 Cup na haar klasse overwinning met de Mazda MX5 in de 24 Hours of Zolder.

skylimitblog

Verder zal ook Karen Vaes aan het werk te zien zijn in deze Porsche. Karen, die de kleuren van Think Pink vertegenwoordigd zal voor de tweede keer aan de start staan van deze race. Haar debuutjaar in de BRCC besloot ze met 4 podium finishes op 4 races. De 24 Hours of Zolder werd besloten op een 5de plaats in de klasse en 12de plaats algemeen. Er zat een 8ste plaats algemeen in totdat op 3 uur voor het einde een wiel afbrak. Door de inzamelingen die Karen Vaes doet voor Think Pink in het kader van het onderzoek naar borstkanker, kunnen we echt wel stellen dat dit een wagen is met rijders met het hart op de juiste plaats.

skylimitblog

Gisteren werd dan ook de 5de piloot toegevoegd aan dit team. Het wordt niemand minder dan Bart Van Haeren! Tijdens dit seizoen brak Bart volledig door in het BRCC kampioenschap. Hij staat momenteel aan de leiding in het nationaal junior kampioenschap en stevent op de titel af in het BRCC Cup kampioenschap met de Porsche 991 van Belgium Racing. Daarnaast toonde hij verschillende keren zijn potentieel tijdens Porsche clubraces en was hij de snelste van alle BMW Clubsport Trophy piloten tijdens de manche in Zandvoort. De band tussen Bart en het Skylimit Yokohama Race Team is heel nauw. Zo kwam hij de voorbije 2 jaren uit voor dit team en functioneert hij ook vaak als "race taxi rijder" tijdens de trackdays. 

skylimitblog

Het doel van dit team is natuurlijk uitrijden maar het podium moet ook haalbaar zijn voor dit kwintet. De combinatie van 3 jonge talenten en 2 gentlemen drivers is dan past dan ook helemaal in het plaatje.  

skylimitblog

We hopen ook snel de bemanning van de Porsche 997 GT4 #70 te vervolledigen. Momenteel zullen Jerry De Weerdt, John Van Kouwen het stuur delen. Er zijn dus nog 2 plaatsen vrij in deze wagen die in de GT-Light klasse hoge ogen moet kunnen gooien. Rijders met interesse en een schappelijk budget kunnen hiervoor contact opnemen met Jo Lammens : +32 477 57 29 44

skylimitblog

Editie 2013 : François Bouillon/Gideon Wijnschenk/Flip Van Eename/Stefaan Schoonjans

skylimitblog

Editie 2012 : Olivier Hermans/Charles Ng/Jan Wouters/Jeffrey Van Hooydonck

skylimitblog

Editie 2011 : Jo Lammens/Stefaan Schoonjans/Sven Van Laere/Peter Van Audenhove/John Van Kouwen

skylimitblog

Wat zal het team van Jo Lammens met de technische support van Jo Jamers met zijn First Motorsport presteren in 2014? 


Vorige pagina

This is the Skylimit Events blog archive. To check more recent news visit www.skylimitevents.com.