RACE PROMOTION NIGHT 2014 MET 2 WAGENS ONDER SKYLIMIT VLAG. DE YOKOHAMA PORSCHE 997 GT4 MET DE FAMILIE BELIëN EN EEN QSR CLUBSPORT TROPHY BMW MET ROBIN PUT/MARC GOOSSENS/BART VAN HAEREN/JO LAMMENS!2014-10-31

skylimitblog

De Race Promotion Night staat weer voor de deur. Deze race staat sinds begin jaren '80 op de kalender van Circuit Zolder. Vroeger was het een 5 uurs race die na de Belgian VW Clubdag verreden werd, in 1993 werd het een 10 uren duren de race en tegenwoordig is het opnieuw een wedstrijd over 5 uren. Het is de finale race van het BGDC kampioenschap met een open karakter.

skylimitblog

Zo zal er één van onze Skylimit Yokohama Porsches deelnemen met de familie Beliën aan het stuur. Frank en Peter reden verleden jaar naar het algemeen podium met de 997 GT4 die geprepareerd werd door First Motorsport van Jo Jamers. Voor deze editie worden ze bijgestaan door Christophe Beliën, zoon van Frank. Peter Beliën won met deze wagen aan de zijde van Jo Lammens, Jerry De Weerdt en John Van Kouwen ook de GT Light klasse tijdens de 24 Hours of Zolder.

skylimitblog

De tweede wagen die onder de Skylimit vlag gaat rijden is er eentje die wel wat wenkbrauwen zal doen fronsen. Niet zo dadelijk omwille van de wagen die ingezet wordt, een Clubsport BMW uit de QSR renstal van Stefaan Schoonjans, maar wegens de bezetting. Het team wordt gevormd rond Robin Put. Een 16-jarige jonge man uit Deurne-Diest die tijdens de zomer zijn RACB licentie examen met veel glans afwerkte. Robins vader, Pascal, had reeds dingen besproken met Jo Lammens, Andy Jaenen en Stefaan Schoonjans maar overleed heel plots en onverwachts net voor de start van de 24 Uren van Zolder. Aangezien de afspraken reeds liepen werd besloten alles af te werken zoals voorzien. Hiervoor werden de koppen bij mekaar gestoken en werd er hulp geboden vanuit soms wel onverwachte hoek. Pascal had een grote vriendenkring opgebouwd in de autosport wereld en dat konden we nu wel merken. Wat betreft assistentie zullen enkele Skylimit medewerkers en SRD van Rudi Steylaerts de troepen van QSR bijstaan tijdens de race. Maar naast Jo Lammens krijgt Robin ook Bart Van Haeren als teamgenoot, de kersverse BRCC Cup kampioen en beste nationale Junior. De 4de rijder wordt niemand minder dan Marc Goossens. We laten Marc zelf even uitleggen waarom hij zal meerijden : "Ik kende Pascal al heel lang als trouwe supporter maar ook als baancommissaris en Skylimit medewerker kwam ik hem vaak tegen op de diverse circuits. Ondertussen zag ik Robin al enkele keren aan het werk tijdens trackdays met zijn oude standaard BMW en ik moet zeggen dat ik in deze jongen geloof. Als Pascal er nog was zou ik Robin ook geholpen hebben maar in deze situatie moest ik er niet lang over nadenken om mijn diensten aan te bieden aan de mensen rond Robin." De QSR BMW met nummer 257 is een wagen om zeker in het oog te houden tijdens de Race Promotion Night op 8 november op Circuit Zolder.

skylimitblog

De race start om 16:45 en wordt voor 80% in het donker verreden. 

skylimitblog

Vorige pagina

This is the Skylimit Events blog archive. To check more recent news visit www.skylimitevents.com.